Onze muzikale begeleiding:

Willem-Peter Thielen

Willem-Peter Thielen

Dirigent en Arrangeur

Al sinds de oprichting is Willem-Peter dirigent van Popkoor Springtime. Ook heeft hij alle arrangementen geschreven. Deze variëren van vier- tot zevenstemmig en maken onze muziek tot een plezier om te zingen – en naar te luisteren.

Geboren en getogen in Maas en Waal, begon Willem-Peter zijn muzikale loopbaan bij Jongerenkoor Beneden-Leeuwen. Hij ontpopte zich al snel als een bekwaam dirigent en talentvol arrangeur. Inmiddels is hij al meer dan twintig jaar actief in de muziekwereld. Als dirigent van diverse koren heeft hij een serie van avondvullende voorstellingen op zijn naam staan. Hierbij was hij niet alleen muzikaal leider, maar (mede) verantwoordelijk voor de totale creatieve invulling, inclusief toneelspel en dans. Hij deed hiervoor ervaring op bij het Musicaltheater Rotterdam en als dansdocent in Nijmegen. Ook volgde hij een opleiding tot dirigent lichte muziek bij de SNK in Utrecht.

Kate Roberts

Kate Roberts

Pianiste

Sinds 2014 neemt Kate de muzikale begeleiding van ons koor voor haar rekening. Kate is een klassiek geschoold pianiste die in de loop der jaren diverse koren heeft begeleid in uiteenlopende stijlen. 

Geboren in het Noord-Westen van Engeland verhuisde ze in 2006 met man en kinderen naar Malden, waar ze werkt als freelance muziekredacteur. Ze groeide op in een muzikaal gezin. Haar opa was een bekend componist. Al vroeg werd piano haar lievelingsinstrument en begeleidde ze haar schoolkoor. Snel volgden andere plaatselijke koren. Ze studeerde muziek aan de Universiteit van Newcastle en werd een veelgevraagd begeleider van diverse koren en ensembles. 

The Springtime Band

Bij optredens worden we begeleid door de Springtime Band. Deze bestaat uit:

 

  • Ronald Hartsuijker, gitaar
  • Jan-Willem van Otterloo, drums
  • Arne Heessels, bas
  • Kate Roberts, piano
  • Hilde Desmet, dwarsfluit
  • Danielle ten Have, saxofoon