Het gezelligste popkoor van Malden

Een kijkje vóór en achter de schermen van ons koor

Popkoor Springtime treedt regelmatig op.

Kleinschalig of op festivals; op uitnodiging of uit eigen initiatief. Wij geven u graag een indruk van onze performance. Met de opname van de maand, gemaakt tijdens onze repetitie, met video-opnames van onze optredens (te zien op YOUTUBE) en met berichten over bijzondere gebeurtenissen.

Bijzondere aandacht verdient ons kerstrepertoire.

ONZE MUZIKALE (BEGE)LEIDING:

Willem-Peter Thielen

Willem-Peter Thielen

dirigent en arrangeur

Al sinds de oprichting is Willem-Peter dirigent van Popkoor Springtime en onder zijn leiding hebben wij ons gestaag ontwikkeld. Ook heeft hij alle muzikale arrangementen geschreven, speciaal voor ons. Deze variëren van vier- tot zevenstemmig en maken onze muziek tot een plezier om naar te luisteren.

Geboren en getogen in Maas en Waal, begon Willem-Peter zijn muzikale loopbaan bij Jongerenkoor Beneden-Leeuwen. Hij ontpopte zich al snel als een bekwaam dirigent en talentvol arrangeur. Inmiddels is hij al meer dan twintig jaar actief in de muziekwereld. Als dirigent van diverse koren heeft hij een serie van avondvullende voorstellingen op zijn naam staan. Hierbij was hij niet alleen muzikaal leider, maar (mede) verantwoordelijk voor de totale creatieve invulling, inclusief toneelspel en dans. Hij deed hiervoor ervaring op bij het Musicaltheater Rotterdam en als dansdocent in Nijmegen. Ook volgde hij een opleiding tot dirigent lichte muziek bij de SNK in Utrecht.

Kate Roberts

Kate Roberts

pianiste

Sinds 2014 neemt Katherine (Kate voor intimi), de muzikale begeleiding van ons koor voor haar rekening. Kate is een klassiek geschoold pianiste die in de loop der jaren diverse koren heeft begeleid in uiteenlopende stijlen. De omschakeling naar popmuziek is voor haar geen probleem.

Geboren in het Noord-Westen van Engeland, The Ribble Valley, verhuisde ze in 2006 met man en kinderen naar Malden, waar ze werkt als freelance muziekredacteur voor een kleine muziekuitgeverij. Ze arrangeert, schrijft partijen uit en maakt muziek verder druk-klaar. Haar piano-opleiding volgde ze van jongsaf in Engeland. Ze groeide op in een muzikaal gezin van muziekdocenten. Haar opa was een bekend componist. Al vroeg werd piano haar lievelingsinstrument en begeleidde ze haar schoolkoor. Al snel volgden andere plaatselijke koren. Ze studeerde muziek aan de Universiteit van Newcastle en werd een veelgevraagd begeleider van diverse koren en ensembles. Daarnaast speelt Kate ook zelf diverse instrumenten. Niet alleen piano, maar ook bijvoorbeeld kerkorgel, bas. percussie en hoorn. Wij zijn uiteraard blij dat Katherine met haar multi-talent voor de begeleiding van ons koor zorgt.

 

Aan het eind van het jaar wordt Popkoor Springtime voor even:

 

Volg ons op: